Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppenbarelse

Hjärtat vaknar av milda droppar
Som faller från sluten knopp.
Förseglad önskan lyfts ur sömnen
Och ber om en nyfunnen gryning –
En rullande våg, en drivande ström,
En glittrande dyning.

Utan förflutet och utan framtid
Är ditt väsen i kärlek sedd.
Så låt dig krönas med hoppets krona
Och stundernas gåta blir längtan –
En slöja som faller, en tanke som bryts,
En givmild väntan.

Se bortom rymden, se in i din själ,
Känn andetag från evigheten.
Ångest och rädsla dunkar och tär,
när sanning blir svärd för din vilja –
Befrielsen kallar, du är inte kallad
att döma och skilja.




Fri vers av byronessan
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-04 11:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byronessan