Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knappast 40kg and sinking!

Vi har ätit varje smula, varje korn och bröd och ost

varenda sticka, varenda uns av luft!




Att svälta innanpå och utanpå

 

 

Idag har jag ätit de rester få jag funnit

idag har jag hungrat, efter träd till och med!

inte kan jag heller se på en kudde av dun

eller filt av ull utan att känna hungerns genomträngande skri

 

Magsäcken äter av lungsäcken som äter av njurar

som äter av ådror och kärl

En magsäck, som äter av hud och fett och naglar

äter av hjärta och hjärna

 

I avgrunden ekar min hungersnöd likt ett eko

ett eko i tomma intet

och min kropp den föder!

på min seniga klena skinnflådda blodsrena

fettfria kropp

 

Ty svälten är djävulsk

och vanmakten kräver desperat

sina alldeles säregna handlingar!




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 385 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-06 17:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
väldigt starka ord och bilder
mycket berörande

...


ja, jag känner för dig
verkligen!
2009-07-06

  Mr Lindemann VIP
En sådan braoch riktig avslutningsstrof
som inger mig med hopp om poesins innersta väsen hos en skrivare
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*