Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kristallkronan

  

Ibland andas du genom mig

fast det är länge sedan vi sågs

 

då stannar allt upp

 

och allt vi kunde bli finns kvar och rör på sig

där jag är som mest värnlös

 

jag blir darrande varm och ljus

tills jag bara står där och glöder

 

medan du drar igenom mig -

inte som en isig fläkt som redan dött av skuggor

och bara går igen en liten stund

 

utan så att alla speglar i mig skakas om

tills några skärvor från förr

börjar rita sitt ljus i taket

 

en reflex skär sönder mörkret helt

alldeles fri från melankoli

 

men jag glömmer ändå aldrig

slagen i väggen, ristningen i kroppen

när kristallkronan regnade ned som spik

 

även om du alltså alltid än

lyckas röra dig rakt igenom.




Fri vers av Cadena
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-08-17 15:07



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Det här tycker jag jättemycket om
jag plöjjer igenom och hittar pärlorna på sajtern.
det är bra och ger mej inspiration

Tack

Lars
2011-08-21

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så fint formulerat. Raderna känns. =)
2010-04-21

    ej medlem längre
Tycker också att den är väldigt uttrycksfull.
2009-08-18

  Almagrundet
"en isig fläkt

som redan dött av skuggor"


Den bilden kändes i kroppen. Ruggig, paradoxalt sann på ett djupare plan, syns det mig.
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena