Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Småsaker

Detaljer som kommer fram
Röster som springer fram
Små detaljer
Småsaker

Där ute gränslar ljuset mörkret
Här inne brinner ljusen i alla fönstren

Värmen i sängen
Musiken, den lugnande effekten i denna sövande, sena midnatts timma
Bara du saknas här
Bara du, här och nu

Natten rör sig mot morgonen
Morgonen tar vid drömmens slut
Natten slutar där dagen väntar, slutar, längtar, trängtar,..
Där dagens småsaker blir små viktiga detaljer

Små detaljer
Små, små, saker
Ett rim på ingenting
Blir någonting
Tillslut, ändå

I dunklet
I ljuset
Från en avlägsen men ändå närvarande måne
Vandrar du bort, bort men hem
Ett korus av röster möter dig
I bruset
I vimlet

Små detaljer blir större
När jag förstår dess innebörd
Små saker blir större när vi greppar dess innehåll
Inte på håll
Nära, närmare
Värmen kommer
Värmen består i dessa små saker




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 559 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-07 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg