Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur  De sju tavlornas epos - babylonisk skapelsemyt


Skapelsemytens plagierade verklighet

 sorgen ÄR att vara vilse i nuet, förlust av förlust på förlust.

sorgen BÄR oss utan att vi behöver veta

ensamhet är nödvändig att vila sig igenom tomheten.

tålamodet säcken vi sover i

smulorna under fötterna minns ensamhetens furste som kunde smeka genom glas

 modet att leva imorgon, färdas sträcka en viljeakt 

vår momentana vanmakt och hon började få nog av sig själv. 

hon läse i alla fall vidare: 
"De

drabbade samman 

Herren bredde ut sitt nät för att innesluta henne


Hon tänkte det var som
den osmekta marmorn hade gett kön
åt hennes gudomliga blekhet 

 
den onda vinden som följde efter; 
släppte han  lös den  mot hennes ansikte? 

 
"och då Tiamat öppnade munnen för att sluka honom

lät han den onda vinden fara in 
så att hon icke kunde sluta sina läppar"

 
Då de rasande vindarna fyllde hennes buk,
blev hennes mage uppblåst
och hon spärrade upp munnen
 
Han avsköt pilen 
den slet upp hennes buk
den skar upp hennes inälvor och klöv innandömet
 
 
Då han överväldigat henne
tillintetgjorde han hennes liv

kastade undan hennes kropp och ställde sig på den". 











Fri vers av Cattastropher
Läst 343 gånger
Publicerad 2009-07-08 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cattastropher
Cattastropher