Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min längtan

Min längtan är nästan ångest i natt,
min längtan är skräck för bortsliten tro.
Min längtan sträcker sig över stoftet,
som sömnens tidlösa famn.
Min längtan vill formas som dagen,
av sol som smeker och härdar ändå.
Min längtan vill vara som kvällens lyrik,
i vaggande eftertänksamhet.
Min längtan vill vara som sensommarnatten,
stilla bidande vindens morgonsång.
Min längtan vill vara som gryningsblicken,
med mild förväntan och kärlekshopp.

Min längtan vill vara din längtan,
då längtan inte mera blir rädsla
utan en omfamnande frid.





Fri vers av byronessan
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-15 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byronessan