Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DETTA ÄR MIN NATT!

Detta är MIN natt!

Daggens och fuktens natt
De hemliga fåglarnas
och igelkottvaggandets natt
där en plötslig vind
från ett ingenstans
sliter rosenblad
droppar blod på gräset

Detta är MIN natt!

De är nattfjärilarnas tid
att krossa sina tunna skelett
mot sin strävan efter ljus
och dödas av närhet
och längtan
de trötta sköterskornas natt
dödsskiftets svalkande änglar 


Den varma ensamhetens natt
sömnlöshetens natt
där fladdrande ljus 
skär hål och öppnar bländande revor
de smygandes natt 
tassar i torkan
där det jagas svart och tyst

Detta är MIN natt!

Den vilsamma ångestens natt
de kallsvettiga stegens natt
de skräckslagna rakbladets natt
där torra löv
följer hälar av skräck
i de hemvändandes natt

Detta är ändå MIN natt!

Det öppna mörka skötets natt
den försiktiga erotiska kraftens natt
de främmande kyssarnas natt
den vilda kärlekens glömska natt
uppvaknadets och orgasmens natt
där vi somnar i varandras hud.

Detta är MIN natt!

De vilsna ordens natt
smyger tisslade fram ur mörka vrår
som de viskande inandningars natt
mörkerseendets natt
blindhetens och blundandets natt
där jag alltid
ser dig tydligast.

Detta är MIN natt!
och morgonen hörs redan
väsa i trädens toppar
och jag hukar
och flyr fegt
för ALLAS dag.




 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 259 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-15 23:32



Bookmark and Share


    prima donna
underbart skrivet
2009-07-18

  Sanningsägaren VIP
Wow!
mäktiga ord
denna skulle jag vilja
höra dig läsa upp
2009-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth