Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jisses, nu syns rynkorna till och med i mina ord!


HUR SKA JAG HINNA ATT BLI UNG

Hur ska jag hinna
att bli ung
och
orka dansa en klarblå natt?

Hur länge till
släpps jag in
i de ungas rum
utan hjälp
av
hemtjänst
och ramper?

Hur ska jag hinna
göra slut på
de vita dukarna
måla över de gamla
och röja i
livsförrådet?

Ska jag hinna
skriva färdigt
innan datorn
äts upp av
spindlarna? 

Sanningen säger
att livet är i April..
Fast jag tror henne inte
nog käns det
lite mer som Kylig Augustinatt

Hur ska just jag
hinna födas?

Hinner någon?




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 384 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-07-16 00:46



Bookmark and Share


  sulimaa
Den här känns så sann...rynkor är vackra ...visar på att vi levt ...men jag tror så här...vi hinner aldrig...vi blir aldrig klara med sånt som fyller själen..det är inte meningen ..för om vi skulle bli det ...vad ska då driva oss framåt och inspirera oss...den där jobbiga brådskan kommer med ålder...man famnar livet på ett annat sätt ...så klok text att fundera över...
2009-08-28

  genni VIP
Vilken välskriven text.

Väldigt bra.
2009-08-18

    Ros
Det var länge sedan jag besökte din sida nu. Det var länge sedan jag besökte poeter.se också för den delen.

Utan förvåning, blev jag förvånande förtjust i dina ord.
Jag tycker så mycket om dina tankar och dina texter ger mig alltid en blandad känsla av trygghet och iver!

Du är fantastisk!
//Ros
2009-07-26

    Burre
mmm hinner man ständiga frågan.
Hur vore livet utan klockor ?
kan vi inte bedöma tilfällen som mitt på dan, på eftermiddagen mm istället.. ??
2009-07-18

  Sanningsägaren VIP
du hann

fina du
2009-07-16

  LassO
är det bättre att ha saker kvar att göra när man är dör än att, "ha hunnit göra allt" så man har tråkigt sista tiden?
2009-07-16

  Carola Bouvin
Man får skynda långsamt =)
2009-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth