Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tar ledigt idag

Ge mig den där magin
som gör att jag får fortsätta vila
liten Tummelisa på ådringen
i din handflata

Ge mig den där formeln
som gör att du kysser mig som i Törnrosa
innan du går till jobbet klockan sex på morgonen

Ge mig den där drycken
som gör att jag sedan vaknar upp
med vita kaniner innanför nattmössan
klappa ett tag
känna mig utvald

Ge mig den där blicken
som skär ett snitt i himlen och får stjärnorna att falla
till fräknar över mina kinder

Säg dom där orden
som sätter fjärilarna i gung
med en dunlätt viskning:

- Jag tar ledigt idag




Fri vers av Zara VIP
Läst 660 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-07-17 11:01



Bookmark and Share


  LePenseur
Hela texten är väldigt fin och innerlig, men framför allt det andra lilla stycket fick mig. Gillar sagoinsticken, de är... fantasifulla men ändå vardagliga och framför allt väldigt målande. Vackert.
2010-06-21

  Isak VIP
Älskade förhopping!
2010-06-20

  LassO
mmm men man kan ladda hela dan med
2010-04-05

  Ronny Berk
ja - en löftes mening; som rubrik allmängiltig men som dunlätt viskning ett löfte, en inbjudan !
2009-11-04

  Rosadelores
Mm, den känslan känner man igen!
2009-10-27

  Larz Gustafsson VIP
Fascinerande språkbruk/ordval!
2009-07-18

  andreawolf
vad vackert.
2009-07-17

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig dikt med De 4 Heliga Orden!
2009-07-17

  Solstorm
härlig!!!

med vinden i håret på en pakethållare
2009-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Zara
Zara VIP