Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIV



Liv finns i våra skälvande händer,
i våra rädda andetag.
Liv finns i våra maskerade ögon,
bakom rädslan för oss själva.
Liv finns i våra steg mot hopplösa drömmar.
Liv finns i trevande dag och
I bister natt.
Livet är kraften som väcker oss i gryningen,
som väver en dröm,
cch suger oss upp ur förrädiskhet.
Kalla timmar förlamar,
förtärande tankar för oss bort –
men gnistan, envis, odödlig av kärlek lever.
Hopp är Liv och Liv är hopp –
där finns inga kalla gravar.
Tro är Liv och Liv är tro –
där söker ingen förgäves
Kärlek är Liv och Liv är kärlek –
i den sanningen kan din själ inte dö.
I den sanningen kan du bo,
trots att du faller i regn av tårar,
och solens strålar blir till is.
Frukta inte, då du sjunker och faller,
då du färdas från kropp och jord.
Tron för dig mot Livet.
Hoppet är din följeslagare.
Kärleken bor i dig, för du valde Liv.
Att lida, att falla är inte att dö.

I fallet börjar Livet.




Fri vers av byronessan
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-17 13:43



Bookmark and Share


  mare VIP
Underbart enastående skrivet......sparar..
2009-09-09

  Glensan
Vilka fina texter du skriver
riktigt riktigt bra!!!!
2009-07-29
  > Nästa text
< Föregående

byronessan