Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt från många år tillbaka


Gränsvandring

Ett minne, en dröm
möts på vägen.
Oskuld kämpar mot sanning.
Ett leende, en tår;
vem skall vinna?
Mörker och ljus famlar vilset runt.
Jag sover i ängslan,
lever på kanten av livet.
En sekund av lycka,
en evighet av smärta:
Vi ställs mot livets oundviklighet -
Försöker hitta en mening,
försöker hitta en plats.
Jag slumrar innanför mitt skal,
ligger på botten av mig själv,
kämpar för att nå solen -
Vill livet se vem jag är?
Bakom masken finns ett hjärta,
en bultande längtan.
Det irrar och söker förgäves,
söker ett annat hjärta,
men finner det inte.
En hand kan nudda en hand,
ett par ögon kan nå ett leende,
men kan min själ nå fram till dig?




Fri vers av byronessan
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-20 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
dessa tankar bär också mitt hjärta just nu. bra dikt.
2009-07-30

    eva m h
Stark längtan till möte
2009-07-20

    ej medlem längre
Väldigt fin och stark dikt
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående

byronessan