Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Tysta-leken" mellan...


Evita och Mutisten

Evita kroniskt sjuk men eldig,
skriker sig hes i natten
Mutisten så omedvetet väldig,
skapar vin utav vatten

Hennes rop liknar näktergalens,
då hon sjunger för livet
Hans orerande mer generalens,
då han vägrar det STORA klivet

Ars longa, vita brevis – hör!
Evita sjunger i färger och dur
Mutisten som tycker hon stör,
garderar sig bakom sin mur

Nu leker de kurragömma,
bakom metaforer och låsta rum
Evita ska alltid drömma,
om en mutist som inte är stum








Fri vers av Carola Jeryd
Läst 286 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-24 15:52



Bookmark and Share


  KristinaE
Verkligen så, strålande poesi på många plan - hoppas dina alster finner nya vägar ut i eten...! Din förmåga att skriva stort är stor!
2009-08-02

    Jan Cederlöf
Lysande faktiskt............men det var ju ingen överraskning.
Bra rimteknik och innehåll...
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för