Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
efter nästan trettio år med familj bor jag just nu ensam - och lär mig sent omsider att man kan få en överdos av egna tankar och egen tid. Friheten tenderar att bli ganska tom.


överskattad ensamhet

Jag trodde att jag älskade ensamheten
men när den inte längre är ett fritt val
börjar jag tvivla

Fyller tystnaden med radio och musik
orkar inte höra mina tankar mala längre
hittar inte friden inuti trots fridfull omgivning

Inser långsamt att det jag vill och behöver
är att höra till - ha ett sammanhang där jag är väntad
där jag kan ge och få i lugna vågor och bara dra mig undan
då och då

Ensamheten som vardag är ganska tom






























Övriga genrer av kia k-n
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-24 21:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ensamhet. ett ämne som berör. jag tror att om jag skulle hitta en röd tråd genom allt jag skapar, skriver, målar. så är det ensamhet. känslan av att vara ensam. som förföljer mig genom livet. ensam i tvåsamhet. ensam i ensamhet. ensam i folksamlingar. existesiell ensamhet. att inse att man ytterst alltid är ensam är kanske det svåraste som finns i livet. iaf för mig. "köttets lustar och själens obotliga ensamhet". ofta rör sig mina tankar där. du skriver klokt om sällskap och sammanhang. igenkänning där. att få ropa "hallå" till nån när man kommer innanför dörren. lyckan i att nån står o rör i en gryta på spisen när man kommer in i köket. nån att luta sig mot när tårar rinner. ensam är aldrig stark. inte ens när den är självvald. tack för den här.
2009-07-28

  Fredrik Stillesjö
Hej kia k-n!

Dina ord sammanfattar mycket väl hur det (till en del) är att vara människa. Vi tenderar till att glömma bort det. Hälsar Fredrik
2009-07-26

  Måna N. Berger
En vemodig text, ensamheten drar som en ödslig vind mellan raderna. Så måste det väl bli, efter den långa tiden med familj.
Och ofrivillig ensamhet är ju en helt annan sak än den självvalda, som vi uppsöker.
Men jag tänker som Molnspanare här nedan, att du behöver tid, till att komma in i ett nytt sammanhang.
2009-07-24

  Alfie M
Fint fångat. Du lyckas verkligen förmedla ett tillstånd.
Lycka till och försök att njuta av att rå om dig själv.
2009-07-24

    ej medlem längre
Du beskriver det där med ensamhet så väl. Den måste vara i lagom dos.. och frivillig. Då är den ljuv. Och att ingå i ett sammanhang tycker jag också är viktigt. Men jag kan tänka mig att ensamheten kan kännas överväldigande efter så lång tids familjeliv. Tills man kommer in i ett nytt sammanhang.
En bra text har du skrivit.. som är viktig
2009-07-24

  peter markurth
njut av den, då du kan
2009-07-24
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n