Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tanken är väl att jag ska ta med den här texten till skrivarlägret och läsa upp. Eftersom att vi hade i uppgift att skriva en text som ska heta "Om inte vi" Snälla kan någon säga att den duger...


Om inte vi

Om inte vi
Är en sanning
Om inte vi
Är en framtid
Om vi bara
är en tanke
en dröm att fortsätta klamra sig fast vid

Då spelar det ju ingen roll hur mycket solen skiner
Hur mycket jag kan färga världen himmelsblå
och dekorera med sånger, kärlek och skratt
Om det bara är mina drömmar som går på repeat
aldrig slits ut

Men heller aldrig går i uppfyllelse
Om verkligheten fortsätter vara lika
utsliten och välanvänd som ett par gamla jeans
med hål på knäna
Lika trög som deg
Då spelar det ju ingen roll
För ju mer jag drömmer
Ju fler drömmar dansar i motvind




Fri vers av Siripiri
Läst 189 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-26 18:12



Bookmark and Share


  poetsia
Jag vill också sitta i en sal i folkhögskolan i Vimmerby och höra Siri läsa den här dikten. Jag vill också bli alldeles hänförd och applådera stående. Så fint skrivet. Den mer än duger! Uppskattade speciellt "Om verkligheten fortsätter vara lika
utsliten och välanvänd som ett par gamla jeans
med hål på knäna" Strålande <3
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Siripiri
Siripiri