Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Kollektivet i fyrtornet

 

Fyrtorn på metallfötter, som en rymdraket, man fick ta hissen upp till första våningen. Ett sägenomsusat sekteristiskt kollektiv hade bott där förr. Nu var det en turistattraktion. Man kunde sova över om man vågade för mylingarna.

Kollektivet: två män med samma blommiga efternamn, fast de var inte bröder, och så alla kvinnorna. Fyra döttrar, varav en med fastställt faderskap.

Min dotter och jag blev anvisade ett plåtbadkar av en ljus spökflicka med namnet Emilie. När vi hade badat rullades det fram en säng på samma plats.

Mormor förfasade sig över omoralen. Jag beklagade bittert att jag hade missat det roliga, men kände samtidigt ett stort medlidande med barnen.




Prosa av Nanna X
Läst 1124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-29 00:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Fascinerande! Räcker till en halv saga. Eller känns ännu mer som en tecknad serie, inte minst männen med samma blommiga (vilket passande adjektiv!) efternamn.

Skulle vilja drömma dina drömmar ibland!! Mina innehåller sällan såpass detaljrika relationer, så många ansikten i en följd, eller sammanhang med tydlig rolig historik bakom.

"...sägenomsusat sekteristiskt" låter som det kan bli ett bevingat begrepp :-) Sätt gärna ihop dina drömmar till en drömbok direkt här på poeter!!!
2009-07-30

  halmstrå
undrar vad mormor lärde dig om sex...
underliga drömmar du har du...men rätt festliga
2009-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X