Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvirrad

Inuti mig
är jag lugn.

Någonstans där inne
vet jag
något som
vardagsjaget
inte förstår.

Ibland är jag förvirrad,
känner mig
vilsen
ensam.

Vart försvann
min säkerhet?

Var är min
"skyddsängel"?

Vad är min uppgift?

Jag gör allt
av vardagliga sysslor
Man, barn, gård, jobb.

Ska det rätta
kännas rätt?

Var inte jag
ämnad
att göra något synligt, stort?

Eller är det stora
att bara vara?






Fri vers av Ranja Bjurman
Läst 334 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-29 08:10



Bookmark and Share


  Rolando Furioso
Så sant att det är det stora. Livet är fantastiskt om vi struntar i att fastna i att vara goda konsumenter och gömma oss i prylar och statusjakt. Att bara vara är stor konst.
2009-08-21

    snöö
Känner igen mig. Gillar dikten och dess frågeställning. Bra skrivet.
2009-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Ranja Bjurman
Ranja Bjurman