Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mamma På 60-talet skulle kvinnorna ut i arbetslivet. Göteborgs hamn tog det drastiska beslutet att låta kvinnor utbildas till kranförare - det skulle säkert dessa späda varelser klara - min mamma var en av dem som senare fick arbete i hamnen.


Löfbergs Lila

Lilla damen
skall vara försiktig
det blåser

Råbarkad
hamnsjåare
varnade

Kvinnliga
kranföraren
äntrade stegen

Besåg skeppet
med styckelasten
kaffesäckar

Ropet skallade
klart hiva
tunga säcken

Sakta, sakta
ur lastluckan
över bryggan

Säcken kom
i svajning
rakt emot

Kraschade
in i skorstenen
bönorna rasslade

Gubbarna tackade
skrattande för
färdigrostade bönor

Kvinnliga kranföraren
döptes om till
Löfbergs Lila


© Gunilla N
090730




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-07-30 17:39



Bookmark and Share


  limerick
Vilken härlig böna!
2009-07-31

  genni VIP
Vilken fin berättelse det här är *L*
2009-07-30

  Hans Christian
Jättefin text, så lätt att läsa och med ett fyndigt slut.
2009-07-30

  * Ammi *
Oj .. så klart "gubbarna" skulle få sig ett skratt, men roligt namn fick ju i of ..
tack för detta
2009-07-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
OK! Kul!
Men hon
borde fått
betalt av L L
för levande
reklam!
2009-07-30

  Bibbi VIP
Superrolig!
Applåd!
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP