Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trashankars Konung



Se!

Här kommer trashankars konung ridande.

Ha!

På en åsna, ej på segerherrars stolta häst.
Allaredan han vet, han går mot sitt lidande,
men sjung nu, skråla bröder – Idag är det fest!
Skränfockar, högljutt lovandes pris och ära!
Förtappade, vinddrivna ropandes – Hosianna!
Välsignad, förvirrad furste liten åsna bära
och prästerskapet, detta spektakel förbanna.
Till fredens furste på åsnan de säga – Vi säger dig,
håll pli på ditt folk, det kan dig illa gå,
döden väntar, så säg till dem alla – Tig!

Fredsfursten talar och säger till präster som så;
- Om de tiger, om de tystnar, skall stenarna ropa!

…Skall stenarna ropa…
…Skall stenarna ropa…
…Skall stenarna…

…ropa…




Fri vers av Hawk
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-13 09:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj! vad bra det där var, väldigt kul läsning...:-)
2009-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk