Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Men att jag såg…


Men att jag såg dig var väl inte så märkligt ändå,
Men att just du såg, just mig, av alla just då.
Och denna dag; sa han skulle gästa mitt enkla hem – jag, en föraktad!
Men tänk! Han tilltalade mig ändå, som om vore jag en, som vore aktad.

Jodå, visst gnyddes det och gnälldes och mumlades förargat hos alla och envar.
Men han fann mig, mitt i min längtan, alldeles precis som ett bönesvar.
En längtan som blev till en oro, som blir till en tro som leder till förvandling.
En tro som blir till gärning, hälften åt de fattiga och resten till andra, en radikal handling.




Fri vers av Hawk
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-18 08:30



Bookmark and Share


    Saulus
Strålande fint, vännen!
2009-09-06

  Hawk
Luk 19:1-10
2009-08-18

    ej medlem längre
Låter som en tid av förändring. Texten är jättebra skrivet..
Jag förstår texten, förutom det sista, hälften åt de fattiga och resten till andra..
2009-08-18

  Syrsan
Med öppet hjärta och sinne skulle många flera upptäcka Honom! Tack för din text!
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk