Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När förtvivlan sköljer över



När förtvivlan sköljer över,
när ingen ljusning man finner.
När man inte vet vad man behöver,
när ljuset inte längre brinner.

När det inte längre finns mening,
när allt som är, är brustenhet.
Trasighet och mörker i förening,
i en känsla av förlorad helighet.

Kampens Gud, ljus av ljus,
omslut mig, gråt med mig.
Lys åter upp mitt hus,
låt mig vara, nära dig.
Säg till mig; Ge aldrig opp,
någonstans finns ännu hopp.

…Finns ännu ett hopp…




Fri vers av Hawk
Läst 646 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2009-08-20 13:18



Bookmark and Share


  NågonAnnans
En vacker bön må jag säga med hopp om en bättre fortsättning.
2012-06-11

  Rise Little One
Gillar denna mycket.
2012-05-21

  Johan Bergstjärna VIP
En god bön som andas hopp trots förtvivlan, tack för den.
2009-12-11

  Karin Rosberg
Så vacker och fylld av hopp och förtröstan!!
2009-10-05

  jörgen g
Om du har mycket ljus så låt det då flöda. Har du lite ljus så låt ditt lila ljus lysa. Vi måste i alla fall låta vårt ljus lysa och sprida sin värme. Låt inte ditt mörker komma ut! Den människa som lever i tro på Gud och Hans kärlek låter naturligt och utan kramp sitt ljus att komma ut, och det är hoppet. Det ljus som kommer från Gud. Som inte är av denna värld.
Härlig dikt!
2009-08-22

  Matilda Linnéa Tinér
Vackert.
Tragiskt.
Hoppfullt.

Du får in orden stiligt och nära.

Bra!
2009-08-22

  Marreb
vackert formulerad förtvivlan... en hjärtebön, nånstans i det hela skriver diktjaget själv svaret på frågan han ställer. Det finns hopp.
2009-08-22

  Kristina Wallbing
En stark och längtansfylld dikt.

"Kampens Gud, ljus av ljus,
omslut mig, gråt med mig."

...tycker jag är de vackraste raderna.
2009-08-22

  Mr Lindemann VIP
Eller vad är det som utgör hoppet, rättare sagt
2009-08-22

  Mr Lindemann VIP
Var finns då hoppet , då?
2009-08-22

  Junitvillingen
Hur mörkt det än ser ut att vara, hur stark förtvivlan inom en än känns, så finns där alltid, alltid ett ljus - om än så litet. Och det kanske är det ljuset som är - hoppet? Berörande text värd många, rungande applåder:-)
2009-08-22

  etthjärtaäralltidrött
så fina rader!
2009-08-21

    ej medlem längre
Det var djupt och väldigt vackert!
2009-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Hawk
Hawk