Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finale Presto


Kemiskresa

Himlens färg är kemi
Må så vara, humlan, biet allt är logisk cirkelgång
fåglar sjunger bara på sin parningssång
naturlig cirkelgång, må så vara

Vill du se det jag nu ska visa dig?
vill du känna smällen som skall knocka dig?
Lycka är kemi
nej säg aldrig så

Låt mig lämna detta tarvliga försök till behaglig ordföljd
sanningen är den att syftet är detsamma som den sjungande fågelns
ett fåfängt försök, fågeln i kronan kvittrar i instinkt född med varje förförande ton nerlagt i sitt bröst
jag skriver i plåga och försöker skapa en konstgjord låga

Jag vakna i kemisk obalans efter att dagen innan fyllt mig med lycka
Tom på känslor (nej känslor kan inte vara det)
Tom på tankar (må så vara)
Det är verkligheten jag vakna upp till, vilken jävla plats
Inte sorglig bara så förbannat tråkig
På labbet fixar dom till det

Slängde i mig staven, avtrubbad är så mycket enklare att ha tråkigt
Se mig nu, njuta till Richters pianospel
Läkarna gör mig grymt kulturell
men timmarna går eller är det dagarna?
Trött på att sitta still så på med ett par glas
och nu börjar kemin forsa!
Allt utan minnet är i full sving
Kemisk lycka (Nej, nej, nej)

Spinner runt, drar hem till en kompis (vet inte hur länge)
nästa flash, sitter på någon pub och kvittrar på min fågelsång
med lika spegelblanka ögon som själens döda sjö
nästa flash (måste förgåtts av en kråksång) för nu är jag på en avlägsen station
himlen börjar ljusna, medicinmännen erbjuder långlivad förnimmelse av lycka
Men se här! När nästan varje kemisk molekyl är förbrukad
Skådar jag henne, hon sitter på perrongen
Tack alla kemister med ert mod fråga jag henne efter en helt naturlig cigarett
och hon sken upp! Sa ja visst med okemiserad glädje
Där mitt i drömmen blev jag förälskad
Du reste bort, jag minns inte ditt namn

Efterlämnad med vakuum i mitt huvud
Efterlämnad i verkligheten
Var du kemi, eller är du sann ?
Jag älskar mitt luddiga minne
I min ficka fann jag en lapp med din skrift
livrädd för att få reda på svaret




Fri vers av kw.
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-03 19:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
är du kemi eller är du sann? själv är jag mest kemi.
Tyvärr. Jag dog nånstans på vägen för länge sen.
2009-10-29

  Carola Jeryd
Åhhhhhhhhhhhhh.....är det enda jag kan säga.
Trots viss kemisk påverkan (om man nu ska tolka det hela subjektivt) så skriver du som en Gud!
Härlig läsning som satte fart på mina tankar.
Tack och kramiz!
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

kw.