Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medkänsla


Känna med någon
utan att förlora sig
i hopplöshet och smärta

Känna med någon
för att se på vilket sätt
denne behöver hjälp

Känna med någon
och förstå att alla
har sin stig att gå

Känna med någon
finnas där, hjälpa denne
att leva med sitt öde

Känna med någon
låta denne dela känslor
och bara lyssna lyhört

Känna med, medkänsla,
ej att förväxla med
medlidande

Medkänslan springer
ur hjärtats fantasi
hjälp till resning



© Gunilla N
090704









Fri vers av Gunilla VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-05 13:42



Bookmark and Share


  mare VIP
Verkligen en sanning.....bra..
2009-10-29

  oneblood
gillar skarpt!
2009-08-09

  * Ammi *
javisst, så fint du beskriver denna känsla ..
2009-08-07

  genni VIP
Äkta och fina ord från dig, bra!
2009-08-05

  friheten
känns igen
2009-08-05

  Hans Christian
Oj, vad jag tyckte om denna text. Bravo.
2009-08-05

  Bibbi VIP
Det här tar jag till mig och vill praktisera.
Applåd!
2009-08-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Just så det är
sådan hjälp
vill man ha, få
och känna här!
Bra beskrivet!
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP