Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
okej, poesiexperiment för min del, jag hittade en skrivövning där man skulle ta två meningar ur en bok eller liknande och göra den dikt av det. så här blev det.


romeo och julia dog ju

jag älskar dig alldeles för mycket för att:

lämna dig
prata med dig
ha sönder dig

jag älskar dig alldeles för mycket
överhuvudtaget,

romeo och julia dog ju och du hade rätt när du sa att
kärleken vill faktiskt ha en kropp att bo i

till och med stockholmsgatorna är utnötta nu när
vi växt ur oss själva,

hur får man ord som är stora nog för oss men små nog
för dig och
mig

jag älskar dig alldeles för mycket för att:

inte våndas
inte slicka dina sår
inte dricka upp ditt kaffe

jag tycker mer om choklad egentligen men jag
älskar dina av avtryck,

och ibland måste man få bort
blodsmaken från tungan




men romeo och julia dog ju och orpheus fick
lämna sin eurydike

och kaffekoppar ensam blir bara beskt
till och med för
kyssande tungor




Fri vers av blomsternätter
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-06 12:05



Bookmark and Share


    Pistence
fortsätt skriv ur hjärtat så tror jag du har nåt
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

blomsternätter