Me" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

" Min ödmjuka tanke "

Tanken hade ofta slagit honom.
Storheten i allt det orörda.
Om det enkla ändå fick fortsätta vara enkelt
tänkte han när han från fönstret såg havet.
Luften gjorde det möjligt för honom att andas den.
Generöst, ibland våldsamt men ändå inte skrämmande.
Han hade så många gånger försökt klä just den känslan i ord när två sinnen möts förutsättningslöst, utan krav.
En väldig horisont som en vänlig famn mellan skiftningar av ljus, skuggor och tidlösthet.
Där födds förutsättningarna till ett liv fyllt av betydelsefull kärlek.

A.Leander




Fri vers av Passion>Me
Läst 223 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-06 14:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
när som blicken lyfter och ser ut över havet?
det känns som om texten kunde ha varit något mera detaljerad, mer fylld av de där känslorna som jag tycker den blott nämner som i förbigående, men dålig är den förstås inte för det, sparsmakad bara
2009-08-17

  Cosmic Johanna
Djupa insikter finns i ödmjukhetens tanke,

vackert uttryckt,

applåder!
2009-08-08

  Junitvillingen
Den sista raden lyfter texten till ännu högre höjder - och dessa ord, från början till slut, behövde jag mer än väl i precis detta ögonblick. TACK!!
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Passion>Me
Passion>Me

Mina favoriter
Han sa; skriv en dikt.