Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

morfar

 

bilden av dig luktar tobak

och hav

 

hav morfar, och kärlek

 

dina fårade kinder

lyser stolt socialism

 

din själs röda fana

 

din stolta näve du en gång spottade i

före påtvingad nazihälsning

"ja jävlar, där höll man på att stryka med"

 

ja, jävlar morfar

vad stolt du vore

om du visste

vad stolt jag är

 

över arbetarblod

mitt röda hjärta

mina barns tankfullhet

och omtänksamhet

 

ja, jävlar morfar

vad vacker du var

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av etthjärtaäralltidrött
Läst 392 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-08-09 18:29



Bookmark and Share


  Bolle
Åh vilken underbar!
Tack för att du precis gjorde mitt liv :)
2010-08-08

  Valdemar Anders
Sååå braa.... Jublar!!! Applåderar!
2009-09-22

  hl
riktigt bra!
2009-09-19

  Philosophum
Nu blev jag glad av att läsa.

Tacktack!
2009-08-29

  Miss Mod
Ditt röda hjärta.
2009-08-09

  Popcorntankar
Han är stolt, jag är det !
2009-08-09

    ej medlem längre
Tänk
så viktiga
våra vuxenbilder
är

ger råg i ryggen
och stolt bröst

varm
morfarskildring
2009-08-09

  Catharina Edin VIP
Ja, dessa morfars (svengelska) - min lärde mig allt om värme.
2009-08-09

  sulimaa
Åhh vilken underbar kärlekshyllning till din morfar...
2009-08-09

  karenina VIP
underbar hyllning till din morfar, får mig att le och minnas min egen
2009-08-09

  walborg
Vilken ärans dikt till en jättefin Morfar!!! Tänk så stolt han bleve om han hörde Dig .... det kanske han gör --- nånstans ...
2009-08-09
  > Nästa text
< Föregående

etthjärtaäralltidrött
etthjärtaäralltidrött