Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn

Nord, öst, syd och väst
alla riktningar har prövats nu
och seglen har fyllts av vindar varma
men framför allt kalla
liksom jag

Och språken
jag vet inte hur många jag har korsat
för att komma hit
bara att fler ska korsas snart
och att jag nästan glömt mitt eget
vilket det nu en gång var

Men det kanske var det som behövdes
för att ta mig hit
och här regnar det idag

Det regnar idag
och jag tror det är skönt

Jag vet inte

Men kanske
kan regnet skölja bort det jag har
för regnet smakar annorlunda här

Det bär en smak av triumf och nederlag
och vilket som är mitt
och varför
har jag ingen aning om
men man kan ju alltid hoppas

Fast jag tror
att inget regn i världen
kan skölja bort det jag har

Men regnet här
smakar triumf och nederlag
och kanske kan jag välja
vilken smak jag vill känna
även om den inte är min

Det regnar här idag
och jag tror
att jag tycker det är skönt

Men jag vet inte




Fri vers av LePenseur
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-15 01:36



Bookmark and Share


  Julius Enströmér
"...och att jag nästan glömt mitt eget
vilket det nu en gång var"

Gillar de raderna om språk, fast egentligen handlar det inte om språk och att glömma sitt eget. Det handlar om att inte hitta där man en gång var i livet. Den känslan. Som du säger: "Det bär en smak av triumf och nederlag".

Vilket var det nu igen?
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur