Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten reseskildring från Tunisien.
Tänker på Dylans "We all have to serve somebody"



ABOU SOFIENE, STRAX INNAN HETTAN.

Röker min tredje
i männens morgon 
medan dagens revir markeras
med bjärta badhanddukar

Städerskornas
"goodmorning"
är inlärt robotartat mellan ihopbitna tänder 
jag lyfter fötterna
för deras sopkvastar

Det är morgon
En Arabisk morgon 
vid kafebordet 
en kallnad vattenpipa
och intorkat sött te
som
en kladdig metafor
av ensamhet


Speglar det jag är
i stillastående poolvatten 
snart fylls min blick 
av skratt
och svidande vinterskinn
jag andas in
och lyssnar
underrasslande palmer
den varma siroccovinden
från Sahara
får snart marmorn att glöda
och sanden brinna

Cikadornas nattläte 
har tystnat och torkat
vi hukar oss i värmen 
söker den jämna solbrännan
jag söker skugga
och dricker all inclusive...
och tror att bartendern
bara ler åt just mig.

Snart lämnar jag landet
medan tiden här fortsätter
och
andra revir markeras
och drömmarna
vrider sig oroligt i tropisk natt
jag är åter
till stuvade makaroner och köttbullar
och ser Timell
skruva upp en rosa vägg
i "Äntligen hemma"
Den gröna vardagen lunkar runt mig.

Under hettan fortsätter
Afrikas folk att le
och servera allt vi vill ha
och jag förvillas att tro
att tjänare och betalda slavar
inte finns här
under granskogar
och städernas betongberg

Så fel man kan ha...
Jag stämplar in klockan sex i morgon. 
medan tiden fortsätter.

Alltid lär mig sig något
Livet
måste levas "All inclusive"
och vi måste svälja allt.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 257 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-15 15:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth