Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur Yamis journal (70-72 septuRnus)

 



70 septuRnus


Du drömde idag, Yami, du var en av de sju
 
figurerna. Ni susade medvetna omkring

inuti en animerad serie

som din gamle lekkamrat fortfarande sitter i sitt torn och tecknar.

Ni åkte hiss åt alla håll,

korsade agenter, tanter, elefantätare, uppfann mysterium

mellan rutornas byrålådor,

KOM TILL SIST UT I PROFESSORNS MURRIGT MYSIGA KONTOR

där supermyrorna bjöd er på vaccinerande saft

och gredelina diamanter som ni själva fick stoppa ner

i kärleksapparaten så det sprutade fram

kortkorta flickor

i längre banor än ni någonsin sett. Dina figurkompisar plockade

varsin flicka, men du kunde inte välja, Yami,

så du fick istället en bunt kort.



71 septuRnus


Nu är du uppe på sjuan

med tre kolossala trappsteg

speglande från bägge sidorna.

Ja, Yami, du står mitt i solglorian på krönet av universum.

Dina huvuden ligger sihuettlikt

på vardera trappsteget, gloendes

som ömsade maskers övervunna kroppar.

SJU ÄR LJUSARE ÄN LJUSET.

Dina förblindade ögon har glömt från vilket håll

du kom, Yami. Vi vet

men oavsett om vi ljuger eller sannar

så kommer du förälskad önska det andra, okända hållet

fast likafullt klamra dig

fast vid dina minnen och vägra gå. Så

vi hjälper dig möjligtvis genom falska versionen.



72 septuRnus


Hei, Yami! Du kikar på Spirited Away,
 
besynnerligt nog för första gången. Varenda figur känns

så äkta, emedan många likt sjuka djur bakom fromma masker eller tvärtom

käkar varandras lera och spyr skrot tills de blir befriade från någon ond proppkork. Kamaju med sina spindelarmar som

blott är sex, måste hålla maskinen rullande, längs manuskriptboxarna lyfter ut

kloka mediciner, hjälper flickan hitta vänner i den människofientliga labyrinten,

påminner dig i sin grålila rock och giftgröna byxor om den

SAGOPROFESSOR DU KUNDE BLIVIT

fastän han har solglasögon och skalle. Som musik har du istället

pianoslingan ur Le Roi et L'Oisseau i huvudet

medan du titt som tätt pausar

filmen och höstens ännu oskrivna brev till din tecknande kompis är på väg att svepa in sig över

trottoaren som du inte gått ut på på en månad nu. Nya skinnjackan,

märkvärdigt nog den första i ditt liv, täcker perfekt svart

din mest blomstrande skjorta någonsin.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-16 16:26



Bookmark and Share


  Nanna X
väldigt vacker och ändå fortfarande lika mystisk! det känns som om den här journalen har tagit ett kliv ur byrålådan ut på parnassen!
2009-08-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP