Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i kärlekens virrvatten...

så är kvinnan lockande för mannen
men när andra kvinnor hörs vara
lika lockande som den kvinna han har vid sin sida
när andra kvinnors kroppar
uppenbarelser och aktiviteter
väcker lika stort intresse
och får hans huvud och ögon
arbeta över allt han vill se
trots kvinnan som ligger och väntar i sängen
hon som finns där och värmer
enbart för honom och ingen annan
då svalnar hennes låga
eller väcker hennes ilska
hon brinner av annan orsak
kan kanske vara av tävlingsinstinkt
eller av mindervärdighet när hon ser hans ögon vandra
eller hör hans mun kommentera andra
på skämt eller allvar spelar ingen roll
och hennes glädje av att ge av sig själv
förkrymps och förminskas
hon blir olycklig
känner sig inte
sedd

hon är inte längre speciell i hans ögon
bara en bland andra
i mängden

och det är då hon försvinner
från honom

hon har inget extra
att ge

som inte andra kan
ge just honom

när han inte får
det han vill ha
av bara henne




Fri vers av glittertindra
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-17 10:23



Bookmark and Share


  walborg
Svårt när man som kvinna upplever sig som bara en funktion för mannen. Det fungerar bara inte.
2009-08-18

  karenina VIP
läser och känslan som denna liknelse av kärleken förmedlar är så som vatten som sugs genom en sil.. först kommer väldigt mkt och sedan säger det bara slurp och de sista dropparna sugs ut
2009-08-17

  karenina VIP
läser och känslan som denna liknelse av kärleken förmedlar är så som vatten som sugs genom en sil.. först kommer väldigt mkt och sedan säger det bara slurp och de sista dropparna sugs ut
2009-08-17

  SurtantZ
Och så var det det där med balans igen....
2009-08-17
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra