Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemsomhelst väljer nu hur poesi-historien potentiellt fortsätter. Först till kvarn eller flest röster eller bäst motivering avgör...




TRapPa Med Många Möjliga Slut (Ni Agerar - Sonett 13)

 

 


Sonett 13


O, Solens korona, du ser hur den glimmar

som Siris Origo, dess vidgade sköte

när ljusåret nu har förtätats till timmar

och skeppet sugs in mot ert eviga möte

 

Som trapptornet svävar, så trollar sig trollet

till trollkarl med vingar av brandsäkert guld,

så styr han raketen åt innersta hållet

tills ni exploderar, befrias från skuld



Orgasmiskt ekvatorn bestrålas med cellsaft,

dess laser nu skiner i skön illusion;

en stråle befruktas av äggbubblans källkraft

förtrollas till barnet, en sann mutation

 

När ljusåret slutar är rymdungen vaken

Ur vidöppna ögat den drömmer helt naken

 

 

 

 

 

 

 

 

Vem Blev Det?


1. en son (redan med trolltänder)


2. en dotter (med trolltofsar i håret)


3. en androgyn android (med förtrollade knappar o spakar)

 

 

 

Baserades på:

Vilken Bild Väljer Du?

7. LjusKronan

och emedan ingen mer ville vara med, passade jag själv på att kombinera X:s vision med

6. Skötet som Öppnar sina läppar

 

 




Bunden vers (Sonett) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-17 14:53



Bookmark and Share


  Nanna X
Nu har jag ju redan en dotter och en son, så jag väljer en androgyn android (3). Men den måste ha en spak som passar mitt sköte, annars väljer jag om och tar 1. Eller 2, för den delen.
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP