Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖSTER FRÅN GENVÄGEN

Lever mitt liv
på Genvägen
det tycks alltid
vara tidig gryning här
eller tveksam natt

Mitt fönster har en spricka
en hårfin linje
där regnvattnet
smyger in
En madrass
en filt, en lampa
och en stereo
Behöver man mer?

Röster stiger
varje natt
Sireners knivseggstjut
Rop mellan
vattenpölars cocktail
av nattgamla spyor, regn och coca cola
Rop på hjälp 
Rop på kärlek och hat
Röster som viskar
nedböjda och skygga
Rop av skratt och hejaramsor
bakfyllans supportrar

Jag vänder dygn
om och om igen
endast radion berättar
om det är natt eller dag

Röster klättrar upp
till mitt fönster
som spindlar över fuktigt tegel
Lyssnar på en mörkklädd man
vars enda dikt är en fråga
"De döda vet vad som händer
om allt tar slut eller bara vänder!"
Hans röst är hes
som om den släpats
genom sand.


Röster stiger som dimma
mumlande
om bra och dålig och panisk sex
om dendärgångendåjagminsann....
om han som åkte fast för blottning
då han bara kylt kuken i vinden
efter att gnidigt in den med Tenutex
Om honom som med ett fiskedrag
i blödande näsa tog en öl på Halta Svanen
i väntan på bussen till sjukhuset 
Om flickan som dog på gatan 
som hon ville se soluppgångens
glitter i asfalt, en sista gång 
kanylen i handledsven
som dödligt skinande smycke

Lever på Genvägen 18B
tre trappor över gården
Skålar för rösterna
i nattmörk rom

Vänder ryggen
åt natten eller morgonen
åt Genvägens gengångare
Möter Dylan och Vanilla Fudge
Instant Coffee i ljummet kranvatten
och dygnets tolfte cig

Genvägen är tyst
och jag undrar
som jag alltid gör.....

Var rösterna
egenligen kommer ifrån.

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 283 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-18 10:43



Bookmark and Share


  sulimaa
Åhh den här tyckte jag mycket om ...jag tror bara att rösterna kommer från livet...som hela tiden rullar på med innehåll och allt ...egentligen en ynnest att få betrakta och lyssna så där på sidan om ...berättelsen hade ett härligt flyt ...och för mig hade den gärna fått vara längre ...
2009-08-28

  Elaine.S VIP
Det här är så väldigt läsvärt, poetisk realism som applåderas...
2009-08-18

  Night Soul Woman
aaah en sån vacker berättelse:) det är bara att sitta ner och lyssna:) *applåder*och*bokmärkes*bra skrivet! Berörande:) ~
2009-08-18

  genni VIP
Den här texten berör, man vill bara fortsätta att läsa och få veta mer....*applåd*
2009-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth