Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig ovanlig kväll i en mans liv

 

FörbAnnade fruntimmer!

VADDÅ tisdag Han dricker väl när han vill!?

Fattar hon inte att han behöver få slappna av litet efter slitet på jobbet?
"Hon ska vara jäävligt tacksam! Hon får allt hon pekar på", tänker han och fnyser högt.

Han greppar glaset med Lagavulin, häftigt som om det vore en intet ont anande fluga.
Ingengörsringen klingar mot kristallen, och den starka mörkt gyllene vätskan brännsmeker sig återigen nedför hans strupe.
Så slickar han sig om läpparna och smäller ner den tömda antika tumblern i bordet.

Nä Fy Fan!

Han har fått nog av tjat och gnat. Hon är väl inte hans morsa?!
Han är för helvete vuxen och gör vad han vill!

"Jag tar en sväng", mumlar han, och innan hon hunnit svara 
är han ute, med dörren stängd bakom sig.

Fri!

Hans Mercedes SL 65 står på uppfarten och glänser. Sakta låter han sin hand glida över den klarröda motorhuven innan han öppnar dörren till förarsidan och glider ner i det bekväma sätet. Det doftar nytt läder, och han ler belåtet medan han vrider om startnyckeln.

Hon... ,ja han kallar henne sin nya älskarinna, morrar skönt,
och ger honom en pulskick, blandad med kåthet.
Den svala kvällsluften kittlar hans grånande lockar då han rinner fram mot en rosa sommarhimmel.

Raksträcka. "50-väg? Vem bryr sig?" Han är fri, stark, och befinner sig i en rusig lycka just i nuet!
Han pressar gaspedalen och hon svarar genast Han ler brett Han flyger!
Fortare Fortare

 

Det känns bara som en lätt vindpust mot fronten på bilen.

Den röda färgen som skymmer hans sikt, skriker åt honom att något gått väldigt fel. Var kom den ifrån Hur hamnade den på hans vindruta Vad är det för något Vad FAN är det som ligger på motorhuven??
Reflexmässigt stampar han på bromsen med all sin kraft Däcken skriker i en evighet.

...

Allt blir tyst

Ett vakuum

Han stirrar på den röda vätskan som flyter över vindrutan och hejdar en plötslig impuls att starta vindrutetorkarna. Då ser han det blonda håret Långa slingor indränkta i blod.
Ett illamående börjar gräva i mellangärdet.

Hans hjärna har redan förstått, men han vill inte veta...




Prosa (Novell) av Pulsatilla
Läst 463 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-20 01:21



Bookmark and Share


  Anders P VIP
skrämmande läsning. Intressant bild av vad priset för "frihet" är.
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla