Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mellan ark av silkespapper


i varje skymning bereder hon nya steg,
putsar bladguld från snirkliga ramar
och krafsar fram vitheten med naglar
som trubbats av mot stadens trottoarer

hon förvarar askan av fingertoppar som brinner
som en gåva, lägger skörheten mellan
silkespapper i en framtidsask

med tiden sprider trädkronorna
nya tonarter likväl som tankarna
hugger flisor ur nya stenar

något mjukgörs, vajar såsom älggräset
på den vildäng som växer inom oss alla




Fri vers av _Mian_
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-01 22:21



Bookmark and Share


  sister mary
En text att vara i, att andas i, vila sig stark i.
Andra strofen, så vackert florstunn av minnen...
2009-09-03

  noname_realmind
Helt ljuflig... :))

Du har fångat många vackra gåtfulla kontraster här, halvt dolda, halvt synliga... snyggt!

Slutraden är fenomenal!

**applåder**
2009-09-01
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_