Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur kärnan av tystnad



det är inte tystnad utanför rum
som skrämmer
det är tystnad i själen
då varken fysisk dövhet
eller fysisk blindhet är svårt
inte lika svårt som att inte höra
sin inre röst

det är inte tystnad i natten
som fasar
det är tystnad i samvete
då varken dåligt hjärta
eller hjärnskada är svårt
inte lika svårt som att inte känna
sitt eget hjärta slå

det är inte tystnad av kroppar
som skrämmer
det är tystnad i skriket
då varken rinnande tårar
eller dödens sorg är svårt
inte lika svårt som att inte förstå
sin egen tystnad




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-08-22 23:54



Bookmark and Share


  bluesatin
Klokt poetat av dig
När du bygger upp
en spänning
talande av liknelser

De är lätta att förstå
och jag tycker att
du har lyckats dikta
med en förstålse

Samt att du poetar
en mycket klarsynt
dikt med en insikt
om inre processer

Detta tycker jag är mycket viktig!
TACK; TACK!
2010-06-09

  aol
tung stark såbra diktat blev så berörd vännen,
2010-04-19

  T.R Ekman
En svår text, en svår balansgång som till slut blir till ett bländande verk
2009-10-22

    J. Herward
haha! du beskrev just min dag
tungt ämne
glad att jag fick läsa din text

mvh joszan:)
2009-09-04

  Paulus Johannes Allaverdi
Herregud vilket bra kling på texten, hela texten är som en otroligt bra skriven låt. Orden du använder är ju utav yttersta klass och de är väldigt starka; och förmedlar det du vill. Otroligt bra!
2009-08-24

    Patrique
En vacker melodiös text om det svårpåverkade och obegripliga intui och djupt....En mycket fin text !
2009-08-24

  Larz Gustafsson VIP
Själv uppskattar jag min egen tystnad eftersom det i den är lättare att uppfatta Guds röst.
2009-08-23

  Yrre VIP
Otroligt bra. Helt, så enormt bra!!!
2009-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP