Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningslöshet


Orkeslösheten
breder sina tunga vingar
tvingar till stillhet
inre reflektion

HALT
ett begrepp
att närmare
betrakta

'Hunger' kan stillas
med lätthet,
men ger jag
rätt näring

'Anger', ilskan,
spåras till djupen,
rumlar runt
osedd

'Lonely', ensam,
eremittendenser
skapar isolering
bäddar svårmod

'Tired', trött,
vila, sova, hämta kraft
vad är det när
nattmaran härjar

Meningslöshet
avsaknad av
kärlek
gemenskap

Meningslöshet
avsaknad av
mål att sträva mot
mål att gå i

Meningslöshet
omvandlas till
meningsfullhet
när vännen ringer

När människan
jag möter
lyser upp i oväntat
värmande leende

När spegelbilden
visar glittrande ögon
förväntan lyser
i nydagens ljus

När gamla rädslors
förlamning omvandlas
till handlingskraft
på nydanande stigar

När jag möter dagen
människorna
med ljus i mitt hjärta
beredd med utsträckt hand




© Gunilla N
090826




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-26 08:58



Bookmark and Share


  genni VIP
Får mig att fundera över livet.

Utmärkt skrivet!
2009-08-28

    eva m h
Vackert diktat om meninglösheten kontra meningsfullheten
2009-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP