Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till hemstaden

I en grå och dyster stad
ur ett spöke föddes jag
Dömd att vandra
dag och natt
Utan andra
själars skratt
Sommar, höst och vintertid
Vårens dagar är förbi
Kyla, mörker, iskall bris
Staden täcks med snö och is
Barnen leker, lyktor tänds
Men för spöken inget känns
Julens glädje värmer gott
barnens hjärtan, sinnen och
tider som har stannat opp
I mitt huvud och min kropp
Börjar känna värmens hand
i detta kalla vinter land
Själen som jag en gång fått
börjar leva, lyser upp
Grå och dyster stad läggs ner
Lilla staden finns ej mer




Fri vers av Edith_
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-26 13:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Edith_
Edith_