Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Här kommer natten, kall och underbart lång..." Pugh


NATTEN FALLER; HANDLÖST

Natten faller
handlöst
slår läpparna
i asfalt, blekt färgade
av skymning

Natten faller 
en mantel
vävd av kallt stål 
ligger vaken
kvävd av hammarstånd
pekande mot tom himmel 
badande i svett

Natten faller 
jag lyfter den
till soffan bredvid
sänkt huvud
över avslagen öl
och vakuumtid

Natten faller
handlöst
i tystnad 
som ingen som lyssnar på
Jag söker efter
en plats att dö på
Men får nog söka länge än

Natten faller
och
jag njuter och smakar
av ord
ett gående bord
en buffe av
poesins avgnagda ben

Natten faller
handlöst
med mig i ett stadigt grepp. 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-28 09:49



Bookmark and Share


  sulimaa
Underbart smeksamma rader om nattens väsen ...du fångar den på ett fantastiskt sätt ...
2009-08-28

  devilsangel
Så braaaa min vän! Så starkt och känsloladdat, som bara du kan..
2009-08-28

    ej medlem längre
Kan skymningen och natten skildras starkare och mer laddat än så här?
2009-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth