Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

124. Kärleken gör mig fri




Bara jag kan tillägna mig
det Gudomliga beskydd
som är mitt
då försvinner bördan
som vilar så tung över mig

Kärleken gör mig fri
att finna möjligheter
där det ser hopplöst ut

Jag lyfter mina ögon
upp till Fadern i bön
om det svåra och om det enkla

Jag är till i Faderns eviga livsvilja
Jag behöver inte vandra osäker
Gud har på förhand tänkt ut en väg
som bär skylten
kärleken till medmänniskan

Jag lyfter upp mina händer
och tar emot av Kristi fullhet
Jag sträcker ut mina händer
och ger ut av Kristi fullhet

Ju mer kärlek jag strör ut
ju mer kärlek
strömmar ner över mig
Guds väsen är att ge
och Sonen gör mig fri




Fri vers av Maria T
Läst 302 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-08-30 13:10



Bookmark and Share


  flickan i spann
Kärleken är livsnyckeln
2009-09-20

  Eaglemountains VIP
Underbart .....

Jag lyfter ögat mot himmelen
och knäpper hop mina händer.
Till dig, o Gud, som är barnens vän,
min håg och tanke jag vänder.

Glatt är att prisa och tacka dig,
och gärna vill jag det göra.
Jag vet det visst, att du ser på mig
och ej försmår att mig höra.

Tack för allt gott du mig ständigt ger
att känna, älska och äga!
Tack, gode Fader, för mycket mer
än jag kan nämna och säga.

Så håll utöver mig än din hand,
o, Fader god utan like,
och låt mig växa för livets land,
som är ditt himmelska rike!

(J. L. Runeberg. Musik: Oskar Lindberg)
2009-09-16

  Michaela Dutius
Underbart vacker Maria!
Stilla förtröstan lyfter fram budskapet!
2009-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T