Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GravTavleTemplet, pergament II (Spegelvändning av Lundells KollektivMinne)

SångTRansponering nr 34 eller 43


Spegelvändning av sångtext
så gott som varje ord och innebörd
så långt min fantasi förmår
att tydligt återskapa ett helt annat sammanhang...

Nu har jag utgått från
Ulf Lundells visa "Det Jag Vill Minnas"

För jämförbarhetens överblickbarare(?) skull
presenterar jag versionernas vederbörande
rader omlott
[Lundells original inom klamrar].

 



Andra halvan (av tre)



vers 3

Sfinxen i fjärran vaknar
[Katterna sov på soffan]

mens ni skapar konst alla dar
[och vi tog ett jobb då och då]

tills ni fyllt varje vrå och tömt krusen
[så vi klarade maten och hyran]

Ni är sju nu - då var ni tusen
[Vi var fem först - sen var vi fyra]

När solen rest
[När vintern kom]
blir du ensam kvar
[var vi bara två]



vers 4

Iskårar rann i hettan
[Varmvinden brann i kylan]

när du läste ditt livs pergament
[och jag skrev på min stulna maskin]

I juni skulle du bege dig av
[I februari var jag ensam kvar]

Tutankhamon kom upp ur sin grav
[Katarina kom ner några dar]

och ni tog varsin brits
[och vi låg tätt ihop]
mot Sirius
[i månens sken]



Brygga 2

För er färd har templet blivit en rymdfarkost
[När hon åkt var huset bara ett gammalt hus]

längs universums välbekantaste oaser
[och marken runtomkring låg främmande och öde]

Du drar fram ett nysmitt svärd
[Så jag packade ihop]
ur din kistas slutna värld
[och jag gjorde mig beredd]

för att aldrig mera dödas av laser
[på att återvända till livets flöde]



Refräng

Du ser en lertavla nu
[Jag såg ett kort häromdan]
där ni dansar i skuggan
[där vi sitter i solen]
och stirrar likt facklor som drömt
[och kisar mot kamerans lins]

Ni ser uppskrämda ut
[Vi såg lyckliga ut]
instängda, döda
[fria och vilda]
Fast det var säkert bara nåt du bör glömma
[men det är kanske bara det jag vill minnas]
som du glömt
[som jag minns]

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-08-30 18:52



Bookmark and Share


  Nanna X
den här sviten verkar ödesmättad...
2009-08-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP