Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägskäl

En serenad för mannen med paraplyt
som valde att bli blöt
För kvinnan i fönstret
med blicken bortom regnet
För de älskande och de oroliga

Det står en man i regnet ikväll
en man med ett slutet paraply i handen
Det står en kvinna i fönstret på femte våningen
En skugga vandrar över hennes rygg
Hon har två pelargoner i fönstret
och en vissen
Han har tjugotre renmoln över sig
och en dröm






Fri vers av tova nilsson
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-30 22:59



Bookmark and Share


  Sländan
Vackert. Tycker om.
2009-09-01

  Moa Paulsson
du har verkligen fångat en fantastisk ögonblicksbild. inledningen är bra, men egentligen inte nödvändig - det sista stycket säger liksom allt. på något vis blir det nästan en upprepning, men helheten blir ändå bra.
kan inte göra något annat än att applådera lite.
2009-08-31

    sårosa
titeln är härlig, vägskäl, gillar det ordet ...


och det känns som att jag står på en gatlykta och ser allt det där.. du skriver så jag ramlar ion bland orden
2009-08-30
  > Nästa text
< Föregående

tova nilsson
tova nilsson