Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hela sin vidd (nimbus)

 

hon lyfter tankar

travar utsagor i lufthavet som skaldekonst

tankekornen finner sina sentenser

       där axiomen ställs på postulatens axlar 

       och vågar bli ifrågasatta

 

föreställningar som passerar

       blir blomstrande inspiration

       och mönsters forna avgränsningar

där möts dimensioner i sin fulla utsträckning

fraseras om och schatteras

 

där lockas horisonten fram

vid synlinjen blir ett moln till en virvel,

en regnskur till en ström

och solen en lysande himlakropp

 

älskade,

ser du hur nyanserna skiftar

hur färgtonerna ljuder när vi berör dem

hur vi spelar på konsonansen tills dagern låter sig beskrivas

 

älskade,

ser du ljusvågorna

och hur solstrålarna samtidigt blir till små korn som följer bränningarna?

 

 

 

 

tillbaka i vår dimension

syns det kanske inte

       lika uttryckligt?

 

 

 

 

© Birgitta Wäppling, 19 maj 2009

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-03 17:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
I hela sin vidd....en rubrik som brer ut famnen - och texten fyller den!
Suverän Birgitta!
2009-09-06

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Här känner man bråddjupet mellan naturvetenskapen och poesin, verkligheten och livet, kärleken och döden. Hälsar vännen Fredrik
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP