Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finns i sjön

Doften av gräs och skog
har saknats i näsan länge nu
Så länge
att tanken av det kittlar sinnena
ljuvt

Men blodet har tunnats ut med vatten
mycket vatten
och det blir aldrig lika tjockt igen
bara saltare

Det känns rotlöst
rastlöst flackande
men ändå hemtamt
att tanken finns där
insikten
att den dagen vågorna inte kommer rullande mer
rullande mot skrovet
under
och bort
då står världen alltför stilla

Ja, den natt luften inte fylls av sjöstänk
liten kuling
och vågorna inte tornar sig svarta mot himlen
stillsamt
då vet jag inte vad jag är




Fri vers av LePenseur
Läst 503 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-03 18:57



Bookmark and Share


  dubbelve
Åh, rysningar. Har inte varit inne här på poeter och läst dina texter på ett tag men det känns som om du har utvecklats något enormt. Som om allt du skriver blir så naturligt på något sätt :) grymt!
2010-01-15
  > Nästa text
< Föregående

LePenseur
LePenseur