Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilhelminahöst

Du vackra Vilhelmina
så drottninglik
i kommande skrud

Du lämnar solen företräde
till mörkrets
ringrostighet

Du varma kvinna
av ljuvliga färger
låter sol ännu stå

Du lämnar kvar ljudet
av fåglars vingeslag
och tacksägelse

Du vackra fjällnära
boning i glitter
av sjösalig anda

Du önskar innerlighet
till vintervarm bädd
i islandskap

Du sköna Vilhelmina
ännu sjunger värme
till trädkronors topp

Du tröstar det oroliga
i underskön skapelse
av höstens melodi




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-03 19:59



Bookmark and Share


    Maria Malm
En vacker hyllning! Den plockar fram det fina med hösten. Min mormor hette faktiskt Vilhelmina..
2009-09-04

  Larz Gustafsson VIP
En riktigt härlig hyllning!
2009-09-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Höstens färg
går in i en, i ben
och märg, höstens
ton slår an i var zon
så trots höst blir man
en glad person...
2009-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP