Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnärinnan

De sista färgdropparna kastas på hennes duk.
Färgerna flörtar tillbaka.
Hon målar ett öga som blir ett med det djupt, djupt blåa.
Smaken av rosor doftar medan blodröda blad faller ner
och nuddar hennes kinder.
Hennes fingrar brinner med med demoner i hennes lockar.
Hennes oskuld försvinner i hennes penseldrag.
Värmen stiger och hennes hjärta bultar.

Hon vaknar med en cigarett och ser att tavlan är sold.
Pengarna ligger på golvet bredvid henne.




Fri vers av Andreas "Viggo" Viklund
Läst 487 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-09-07 09:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas
Andreas "Viggo" Viklund