Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mytomanens plågosång

Mina lögner började som harmlösa prylpaket.
Omöjliga att se igenom.
Men de blev fler, och större.
Till slut står jag iklädd kejsarens nya kläder.
Skamsen, nedgrävd i askan

Det finns tusen kors i det nät som jag borde fångas i.
Men frälsning var en lögn.
De fina stearinljusen kommer brinna upp.
Det vet vi.
Svätten sträcker ut sina vingar likt en drake på ryggen av min svarta skjorta.

Låt mig svälta ut min själ.




Fri vers av Andreas "Viggo" Viklund
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-12 01:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andreas
Andreas "Viggo" Viklund