Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man har sagt mig .....

Man har sagt mig
att flickor skall klara
av hushållet,
klara av familjen,
klara av jobbet

Man har sagt mig
att flickor skall
hålla på sig,
förneka sin
sexualitet

Man har sagt mig
att som flicka
skall man behaga,
vara behaglig,
varm och vänlig

Man har sagt mig
att som flicka måste
"din kostym" helst
vara något för liten,
för att klara konkurrera

Man har sagt mig
att man skall vårda
sin kropp, sin själ, sitt yttre,
men inte betrakta sin spegelbild
med beundran

Man har sagt mig
att det är viktigt med
bra självkänsla,
gott självförtroende,
men att eget beröm luktar illa

Man har sagt mig
att man skall vara
vuxen och mogen,
men inte hur hitta dit,
inte ge hjälp på vägen

Man säger mig
att jag är glad, duktig,
kärleksfull, varm, påläst,
generös, tjänstvillig, vacker...
Men hur blev jag det?


© Gunilla N
090908




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-08 12:33



Bookmark and Share


  Hans Christian
Mycket skicklig text. Tack för läsning!
2009-09-09

    Maria Malm
Ja, detta var rader att tänka på..
2009-09-09

  Michaela Dutius
Hjärntvätt - vad annars...skickligt peotat och vist frågat
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP