Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Går månne mot ett skeppsbrott när jag…


Utmanar ödet

Måste, måste…
Vad är det som driver mig
River mig
blodig
för att finna svar

Leker med elden, vattnet
kärleken och döden
Bränner mig ständig
på den heta glöden

Mörkret drar i min vänsterarm
änglarna i den högra
På vilket ben ska man stå
när man knappt kan gå

Känner mig som en FN-soldat
på gränsen mellan svartvit stat
Den svarte viskar i mitt öra
men bara sånt som jag ej vill höra
Skaparen tiger som muren
larmar bara i luren

Studerar tavlor under lupp
läser mellan rader
Försöker följa vågens gupp
framkalla hjärter utav spader

Av kärlek är jag ljummen
kastar pärlor för två svin
Delar de kärleksfyllda rummen
mellan mig själv, Herren och Hin
Ett triangeldrama i rött, grönt och blått
tar form när jag förvandlar ont till gott









Fri vers av Carola Jeryd
Läst 335 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-09-08 23:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
det marina temat i såväl tavlan som i texten nedanför saknar på intet sätt sin härligt upplevda charm
2009-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för