Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sitt still herr larsson


herr larsson sitter still på en bänk
och varför inte

han har inget annat för sig
denna underbara dag
förutom just det
att sitta still

men han har en teori

om han väntar tillräckligt länge
kommer äventyret till honom
eller något annat

som en fågel kanske

han tittar på andra som går förbi
visslar lite

tröttnar
tar en snus

och så reser han sig upp med ett stön
sträcker sina armar mot skyn
och skriker två ord

himmelska handdukar

sen låter han armarna falla ned längs kroppen
och medan han stapplar därifrån
mal tankarna

varför
varför ska han vara så rastlös
nu missade han någonting

en dag till




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 416 gånger
Publicerad 2005-10-10 22:19



Bookmark and Share


  Arowana
Så klockrent fångas ett vardagligt problem som jag tror alla brottas med, one way or the other: att man ska välja mellan att göra nåt, eller låta görandet hända en. Svårt val!
2005-10-10

  himlens hemlighet VIP
ja så kan det gå...ska man stanna eller springa? är den längsta vägen den kortaste? och kan en fågel flyga iväg med en hel dag?
2005-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP