Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oderint, dum metuant - må de hata, blott de frukta. En sentens av Accius som Caligula gärna citerade.......


VÄRLDENS MEST HATANDE MAN

Som man sår, får man skörda - om man ständigt återkommer till hur man hatar allt från feminister, madonnabilder och ogudaktig litteratur till regnväder och halt väglag - är det då så konstigt om man inte alltid bemöts så kärleksfullt av sin omvärld?? Men, käre du, du är säkert inte världens mest hatade man, på sin höjd en av de mindre omtyckta i Sätra med omnejd.
Jag tror att ditt problem ligger mera däri att du inte inger fruktan, det är nog ofta så att det är tyngre att vara löjlig än fasansfull. Men du är inspärrad i ditt egenhändigt uppförda fängelse av intolerans och religiösa storhetstankar, kvinnoskräck, maktbegär och självömkan.
I den cellen tror jag att du hatar dig själv mer än något annat.




Övriga genrer av papillon
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-09-10 15:29



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Alldeles säkert är det så...tragiskt så att det förslår.
2009-09-14

  halmstrå
Den sortens cell är ett helvete eftersom den saknar alla väggar utom dem man ser utifrån....
2009-09-11

    Nattviol
och utan att veta vem som åsyftas
så har jag ändå en aning...
2009-09-10
  > Nästa text
< Föregående

papillon