Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ve och fasa...


Hagia Sofia är "förbannad"


Se hur hon rasar och ryar,
när ni dränker hennes stad i väldiga skyar
Nu får det väl ändå vara nog
Det var längesedan Bysans dog
En ny värld och en ny tid,
skapas bäst av sämja och frid

Denna löjligt barnsliga lek,
liknar mest grekiska gudars svek
Hybris, tragedi och drama,
i en akt av Prins Rama
Nemesis och katharsis i syndaflod
Jag som trodde Gud var god

Hagia Sofia gråter och svär,
när ni henne i purpur klär
Blått och rött i all ära,
men allt mäktar hon ej att bära
Hon ber nu på sina bara tinnar,
att ni framtiden besinnar





Fri vers av Carola Jeryd
Läst 370 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-09-11 00:51



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Mycket elegant.
Applåderna rungar.
Carl-Erik
2009-09-13

    Saulus
Vackert skaldat, vännen!
2009-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för